dinsdag 27 januari 2009

Zijn wij ware gelovigen?

Zijn Wij Ware Gelovigen?
Babar Ahmad


[as-sahwah.com]

‘Voelt jullie niet vernederd en treurt niet; en jullie zijn de winnaars, indien jullie ware gelovigen zijn.’ (Al-Quran 3:139)

Dit vers was door Allah de Almachtige van boven de Zeven Hemelen geopenbaard aan Muhammad (SAS), vlak nadat de Muslims een verlies hadden geleden in de Strijd van Uhud en teneergeslagen en ontmoedigd naar Madinah terugkeerden. Het was geopenbaard als een aanmoediging voor de gelovigen, nadat een overwinning die in hun greep was, hun werd afgenomen en in een nederlaag keerde. En waarom zouden de Metgezellen (RA) zich niet geruïneerd voelen vanwege deze nederlaag? Zeventig van de beste mensen op aarde zijn op dat moment gedood en talloze anderen waren gewond. Zelfs de Boodschapper (SAS) zelf was ernstig gewond totdat bloed van zijn gezicht stroomde en hij zei in grote pijn, terwijl hij het bloed van zijn edele wangen veegde: ‘Allah’s Vloek is Groot op degenen die Zijn Boodschappers gezicht met bloed besmeurden.’

Deze nederlaag was echter slechts een tijdelijke tegenslag, zodat de gelovigen de redenen voor hun nederlaag, die beschreven zijn in opeenvolgende verzen van Surah Ale-Imran, konden overpeinzen. De fouten en zonden van een paar gelovigen hadden het gehele leger van de overwinning beroofd.

Toen ‘Umar ibn al-Khattaab (RA) het leger van Saad ibn Abi Waqqas (RA) naar de Strijd van Al-Qaadisiyyah zond, adviseerde hij hem: “Vrees jullie zonden meer dan jullie de vijand vrezen, want jullie zonden zijn gevraalijker voor jullie dan jullie vijand. Wij Muslims zijn alleen overwinnend over ons vijand, omdat hun zonden die van ons overtreffen, (en) niet vanwege enige andere reden. Indien onze zonden gelijk waren aan die van de vijand, dan zouden zij ons verslaan vanwege hun superieure aantallen en middelen.”

En dus ging Saad (RA) voort om de Perzen te bevechten en zich houdend aan het advies van zijn leider, zette hij de alcoholist Abu Mahjan Ath-Thaqafie vast, opdat zijn aanwezigheid in het leger de overwinning niet vertraagt. Totdat Abu Mahjan weeklaagde in zijn boeien en verzen van poëzie samenstelde die het hart raakten van de vrouw van Saad (RA), om hem tijdelijk vrij te laten zodat hij samen met zijn broeders kan deelnemen aan de strijd. Abu Mahjan ging dus berijdend het paard van Saad op weg (aangezien Saad bedlegerig was vanwege koorts) en verrichtte ongeëvenaarde prestaties van dapperheid, voor het terugkeren naar zijn cel in de avond en zijn boeien weer zelf terug te dragen. Dit ging door voor drie dagen totdat Saad (RA) te weten kwam over de heldendaden van Abu Mahjan, en hij zijn boeien los maakte met de woorden: “Bij Allah! Ik zal je nooit meer gevangen zetten voor het drinken van alcohol!” Hierop antwoordde Abu Mahjan: “Bij Allah! Na deze dag zal ik alcohol nooit meer aanraken!” Het leger was zegevierend en Saad (RA) stelde de ascetische Metgezel Salmaan Al-Farsi (RA) aan als de nieuwe heerser van Perzië, die op een magere loon van 1 dirham per dag leefde.

Overwinning en nederlaag, winst en verlies, succes en tegenslagen worden niet bepaald door geld, middelen, aantallen of vermogens. Integendeel, zij worden bepaald door de mate van gehoorzaamheid en ongehoorzaamheid van Allah De Verhevene. Hoe meer we Allah gehoorzamen, beiden individueel en gezamelijk, des te meer wij Zijn Overwinning bespoedigen. Hoe meer we Allah ongehoorzamen, des te meer we de komst van Zijn Overwinning vertragen. De zonden van één Muslim kunnen de overwinning voor iedereen vertragen. Het is erg gemakkelijk om Bush en Blair, het ‘Westen’, de kuffar of simpelweg ‘hen’ de schuld te geven voor al ons verdriet en zorgen. Maar het is niet zo gemakkelijk om in de spiegel te kijken en een vinger naar ons zelf te wijzen.

Kijk naar ons en ons droevige staat. We hebben de Salah verlaten of haasten ons er doorheen. We zijn te hebzuchtig om Zakaat te geven, laat staan vrijwillige liefdadigheid. We gaan liever op vakantie dan naar de verplichte Haj. We drinken alcohol, we gebruiken en leveren drugs (Muslims zijn vandaag één van de grootste leveranciers van drugs in de wereld). We wonen samen buiten het huwelijk, we stelen en we bedriegen. We eten haram, verdienen haram en verkopen haram. We slaan onze vrouwen en dwingen onze dochters in huwelijken en gebruiken vervolgens de Islam om het te rechtvaardigen. We zijn snel in het uitgeven aan mode en luxen, maar traag in het uitgeven voor wezen en de behoeftigen. We falen om één enkele letter te uiten, laat staan een vinger heffen, wanneer we onze medemuslims gevangen zien, gemarteld, huisarrest zien krijgen, uitgeleverd of afgeslacht, uit vrees met hun ‘gelinked’ te worden. We verspillen onze levens door het kijken van televisie en spelen van computerspelletjes, en vervolgens klagen dat we niet genoeg tijd hebben om betere Muslims te worden. We zijn te verslaafd aan muziek om tijd te vinden voor het luisteren of memoriseren van de Quran. We hebben het te druk met plezier en spelletjes, om onze verantwoordelijkheden als rentmeesters op Allah’s Aarde te vervullen. En na dit alles (en meer) hebben wij het lef te verwonderen waarom Allah’s Overwinning nog niet gekomen is. Met onze armzalige staat, zouden we eerder Allah’s Vloek en Bestraffing verwachten dan Zijn Overwinning.

Iedere zonde die we begaan, vertraagt de komst van Allah’s Overwinning. Iedere Salaah die we vertragen, verlengt de opsluiting van een gevangene in Guantanamo Bay. Iedere drug die we innemen staat toe dat een andere Quran door het toilet wordt gespoeld. Ieder uur dat we verspillen door het kijken van TV , staat de ontvoering van een andere Muslim toe en zijn uitlevering aan de handen van gruwelijke beesten. Iedere keer dat we staren naar iets dat verboden is, plaatsen we een obstakel op het Pad van Allah’s Overwinning. Een zonde is niet een ‘privé zaak tussen mij en Allah’, maar één zonde kan het verschil tussen overwinning en nederlaag uitmaken. Iedere zonde die we begaan is één reden meer waarom Allah ons geen hulp, veiligheid en overwinning zou schenken.

Allah heeft ons een Belofte gemaakt in het hiervoor genoemde vers: “Voelt jullie niet vernederd en treurt niet; en jullie zijn de winnaars indien jullie ware gelovigen zijn.” Hij belooft ons gemak, hulp, superioriteit en overwinning op voorwaarde dat we ware gelovigen zijn. Als we vandaag nederlagen ondergaan, dan betekent het niet dat Allah’s Belofte vals is. In plaats daarvan, de vraag die we ons zelf moeten vragen is: zijn wij ware gelovigen?

Door de Britse Politieke Gevangene Babar Ahmad MX5383

Geen opmerkingen:

Een reactie posten