maandag 26 januari 2009

O Muslims, zijn wij blind geworden voor de realiteit?

Sheikh Younus Kathrada
[www.as-sahwah.com]

Alle lof behoort toe aan Allah, Heer der Werelden. Alle lof behoort toe aan de Ene Die geen kind heeft genomen en Die geen patrner heeft in Zijn heerschappij en er is geen god naast Hem. De Ene naast Wie er geen god is, dus is er geen schepper naast Hem en geen Heer dan Hem; Hij alleen verdient alle vormen van aanbidding; daarom verordende Hij dat we geen ander aanbidden dan Hem. Dat is omdat Allah de Waarheid is en al het andere wat zij aanroepen ander dan Hem valsheid is en omdat Allah de meest Verhevene, de Grootse is. Alle lof zij Allah Die zei:

De strijd is jullie verplicht, terwijl jullie er een afkeer van hebben. Maar het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijlcurre het slecht is voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.

Alle Lof behoort toe aan Allah Die zei (wat betekent): Denk niet dat het slecht is voor jullie; het is echter goed voor jullie. En ik getuig dat er geen god is dan Allah Alleen en Hij heeft geen deelgenoten.

De Ene (verheven en geprezen zij Hij) Die zei (wat betekent): Denken jullie dat jullie het Paradijs zullen binnengaan, terwijl het gelijke dat tot degenen kwam die voor jullie zijn heengegaan, nog niet tot jullie is gekomen? Rampen en tegenspoed troffen hen en zij werden zó geschokt dat de Boodschapper en degenen die met hem geloofden, zeiden: “Wanneer komt de hulp van Allah?” Weet: voorwaar, de hulp van Allah is nabij.

En ik getuig dat onze leider, Muhammad, de dienaar van Allah en Zijn boodschapper is, Zijn uitgekozene en nabije vriend, die zei: “Een groep van mijn Ummah (volgelingen) zullen doorgaan te vechten bij de poorten van Damascus en wat het omgeeft en bij de poorten van Bayt al Maqdis (al-Majid al-Aqsaa) en wat het omgeeft, overwinnend op de waarheid; degenen die hen verlaten, zullen hen niet schaden totdat het Uur gevestigd wordt.”

O Allah, zend gebeden en vredewensen over hem neer en zegen hem en zijn huishouden, zijn metgezellen, zijn geliefden, zijn volgelingen, degenen die geleid zijn door zijn leiding en zijn weg volgen en in zijn voetstappen volgen tot de Dag des Oordeels.

Voorts:

Geliefde broeders en zusters in Islaam,

Het is noodzakelijk voor ons goed op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen die om ons heen plaastvinden. Hoe kunnen we het onszelf toestaan om achteruit te zitten zonder het onderwerp betreffende onze broeders en zusters in Ghazzah aan te halen, terwijl de rest van de wereld achteruit zit en de schuld van Zionistisch terreur op de schouders van de Muslims afschuift? Werkelijk schandalig zou zij het zijn als wij onze bekommering niet zouden uitdrukken en iets aan de situatie zouden doen. Hierna volgen zaken die we in beschouwing moeten nemen en misschien, na hen overpeinsd te hebben, zullen we worden aangemoedigd om ons deel te doen.

Laten we beginnen bij het herinneren van deze realiteit: De strijd tussen ons en de Zionisten/Joden (Yahood) is niet één om land en grenzen, het is echter om geloof en bestaan! Ja, vergeet nooit deze realiteit. Daarom, de aanval tegen onze broeders en zusters in Palestina is niet simpelweg een aanval tegen hen, maar het is een aanval tegen elke gelovige.

Allah is Degene Die alle zaken kent, de Schepper van de hemelen en de aarde informeert ons over vele realiteiten en Hij is de Alwetende. En iemand brengt jou op de hoogte zoals de Alwetende [35:14] Zou Hij Die schiep geen kennis hebben (over het geschapene), terwijl Hij de Zachtmoedige, de Alwetende is? [67:14]

Daarom zul je in dat wat volgt alleen datgene aantreffen waarover Allah ons geïnformeerd heeft in de Qur’aan en middels Zijn Boodschapper in zijn ahadeeth. Je zult geen meningen aantreffen van die of die, maar je zult alleen dat vinden wat tot ons is gekomen middels openbaring van onze Heer, de Schepper van alle dingen. Ongetwijfeld dus zullen deze woorden slechts ware gelovigen raken en alleen op hun een effect hebben; degenen die geloven in Allah als hun Heer, in Muhammad-sallAllahu ‘alaihie wa sallam- als hun Boodschapper en die geloven in de uiteindelijke ontmoeting met Allah op de Dag des Oordeels. Het weigeren van enige van deze realiteiten zoals vermeld in de authentieke teksten, maakt iemand een ongelovige!

O Muslims, O mensen van Tawhied (monotheïsme), O volgelingen van Muhammad (sallAllahu ‘alaihie wa sallam), weet en wees er zeker van dat het Zionistische regime niet serieus is over vrede en zij zullen zich nooit houden aan enige vredesakkoord. Iemand kan dit betwijfelen en beweren dat de Zionisten bereid zijn om een akkoord te bereiken en een vredesverdrag te ondertekenen. Maar onze Heer, Allah, heeft ons geïnformeerd dat deze mensen verraderlijk zijn en dat zij berucht zijn om het verbreken van beloften. Zij hebben geen intentie om zich te houden aan akkoorden/verdragen bereikt in Oslo, Madrid, Camp David of elders. Hoe kan ik daar zeker van zijn? Omdat mijn Heer (verheven en geprezen zij Hij) mij hierover heeft geïnformeerd. Je zult dit eigenschap toegeschreven aan hen door Allah vinden in Zijn laatste Openbaring, die gereciteerd zal worden tot de Laatste Dag.

Allah zegt (wat betekent): O Muslims! Merk op dat ik zeg, Allah zegt (wat betekent): “Degenen met wie jij een verbond bent aangegaan, (en die) vervolgens hun verbond iedere keer schenden; en zij vrezen Allah niet.” [8:56] Allah zegt over deze mensen tegen Zijn Boodschapper, sallAllahu ‘alaihie wa sallam: “Is het niet zo dat telkens wanneer zij een verbintenis aangingen, een groep van hen die (later) van zich afwierp? Maar de meesten van hen geloven niet.”[2:100]

Dit is waarom zij de vloek van Allah verdienden, vanwege het verbreken van hun verbonden en hun weigering om zich te houden aan verdragen en het accepteren van de waarheid. Allah zegt (wat betekent): “Maar omdat zij hun verbond verbraken, hebben Wij hen vervloekt en hebben Wij hun harten hard gemaakt. En zij verschoven de woorden (in de Schrift) van hun plaatsen en zij vergaten een gedeelte van hetgeen waarmee zij mee vermaand waren. En jij zult verraderlijkheid van hen blijven ondervinden, behalve van enkelen van hen. Vergeef hun en scheld het kwijt. Voorwaar, Allah houdt van de weldoeners.”[5:13]

Kan het nog duidelijker zijn?! Ons probleem is dat we misleid blijven worden door deze mensen en weigeren te luisteren naar waarover Allah en Zijn Boodschapper ons geïnformeerd hebben en gewaarschuwd. Wanneer zullen we naar de tafel gaan, realiserend met wie wij te maken hebben en zodanig met hen op de juiste manier omgaan? Nogmaals, laat me herhalen en zeggen dat de Zionisten/Joden (Yahood) niet serieus zijn over vrede en zich nooit zullen houden aan verdragen. Zij braken hun verbintenissen met Profeten en Boodschappers, neen, met de Heer van de hemelen en an de aarde! Dus na dit alles, denk je werkelijk dat zij zich aan hun woord zullen houden met politici en regeringleiders?!

Wat kunnen wij verwachten van een volk dat dingen dingen zei over Allah die onze magen zouden doen omkeren en onze harten veel pijn doet? Allah zegt (wat betekent): “Voorzeker, Allah heeft de uitspraken gehoord van degenen die zeiden: “Voorwaar, Allah is arm en wij zijn rijk.”Wij zullen opschrijven wat zij zeiden en ook het zonder recht doden van de Profeten en Wij zullen tegen hen zeggen: “Proeft de verbrandende bestraffing.” [3:181]

Allah zegt (wat betekent): “En de Joden zeiden: “De Hand van Allah is gebonden (gierig).”Hún handen zijn gebonden en vervloekt zijn zij vanwege wat zij zeiden! Welnee, Zijn Handen zijn wijd uitgestrekt en Hij schenkt hoe Hij wil. (De Qur’aan) die door jouw Heer aan jou is neergezonden, vermeerdert zeker bij velen van hen overtreding en ongeloof. En Wij wakkerden vijandschap en haat onder hen aan tot aan de Dag der Opstanding. Iedere keer dat zij een vuur ontsteken, dat tot oorlog leidt, dooft Allah het. En zij zaaien verderf op de aarde. En Allah houdt niet van de verderfzaaiers.”[5:64)

Allah zegt (wat betekent): “En wanneer er een Boek tot hen komt van Allah, bevestigend wat zich bij hen bevindt, terwijl zij daarvoor om hulp hadden gevraagd tegen degenen die niet geloven: toen dan tot hen kwam wat zij al wisten, geloofden zij er niet in. De vloek van Allah rust daarom op de ongelovigen." [2:89]
Allah zegt (wat betekent): “En toen er tot hen een Boodschapper van Allah was gekomen, bevestigend wat zich bij hen bevond, wierp een groep van degenen aan wie de Schrift (de Taurat) gegeven was, het Boek van Allah achter hun ruggen, alsof zij het niet wisten.” [2:101]

Allah zegt (wat betekent): “Degenen aan wie Wij de Schrift hebben gegeven, kennen hem (Muhammad) zoals zij hun zonen kennen, en voorwaar, een groep onder hen verbergt zeker de Waarheid, terwijl zij (die) kennen.” [2:146]
Dit zijn realiteiten die niemand kan ontkennen; hoe kunnen wij terwijl zij van Allah komen?! Vanwege de onwetendheid van vele Muslims, zien wij dat zij een resolutie voor dit probleem in Palestina en elders afwachten middels bemiddeling en zij denken dat de internationale gemeenschap zal helpen in het brengen van een resolutie. Wij ontkennen niet dat er mensen zijn in het westen alsook niet-moslims die sympathie tonen voor ons, maar zij zijn ongetwijfeld een minderheid. In feite, velen die tegen het doden van kinderen en burgers zijn, zeggen tóch dat het Zionistische regime het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Dit maakt duidelijk dat gelovigen geen hulp van buiten moeten verwachten.

Beste Muslims, we vinden onder ons mensen die misschien kwade gedachten hebben; sommigen kunnen onzeker zijn over Allah’s rechtvaardigheid en beweren dat Hij ons onderdrukt door het bloedvergieten waar we getuige van zijn niet te voorkomen. Zulke mensen hebben zich niet gerealiseerd dat wij eigenlijk de oorzaak van deze problemen zijn. In plaats van dat we de schuld bij Allah of bij anderen leggen, dienen wij de verantwoordelijk te nemen voor wat ons overkomen is; we moeten onze tekortkomingen toegeven en stoppen met het beschuldigen van anderen.

Allah zegt (wat betekent): “Dat is omdat Allah nimmer een genieting die Hij aan een volk heeft geschonken verandert (in een bestraffing), tenzij zij veranderen wat zich bij hen bevindt: en voorwaar, Allah is Alhorend, Alwetend.” [8:53]

Sinds de Ummah is veranderd (naar het slechte), heeft Allah onze toestand doen veranderen. Dit is volgens de wetten die Allah voor Zijn creatie heeft vastgelegd. Zie jij niet dat de Muslims zelfs bij Uhud verslagen werden, terwijl hun commandant de Profeet (sallAllahu ‘alaihie wa sallam) was? Vanwege de ongehoorzaamheid van een aantal boogschutters verloren zij de strijd. Zij waren ongehoorzaam aan één bevel, dat zij in geen geval hun plaats dienen te verlaten. Wanneer een groep van hen ongehoorzaam was hieraan, kennen we allemaal de gevolgen hiervan. Allah zegt: “En toen een ramp jullie trof (bij Uhud), hoewel jullie (je vijanden) met een dubbele ramp getroffen hebben (bij Badr), (waarom) zeggen jullie dan: “Waar komt dat vandaan?” Zeg: “Dat komt van jullie zelf.” Voorwaar, Allah is Almachtig over alle zaken.” [3:165]

Dus er is geen enkele twijfel dat wat ons vandaag is overkomen van ons zelf (afkomstig) is. Ik ben schuldig en ook jij bent schuldig; wij hebben allemaal tekortkomingen. De vijanden planden en werkten richting hun doelen en bereikten velen van hen. Wat betreft ons, wat hebben wij gedaan? Helaas, weinig tot niets. Wij hebben ons niet voorbereid zoals onze Heer ons dat bevool: “En brengt wat jullie kunnen aan macht bij elkaar, om hen mee te bevechten, waaoronder de strijdrossen...” [8:60]

Wij zijn bevolen om voor te bereiden op elke wijze; door middel van geloof, aanbidding, middels gedrag, onderwijs, achtzaamheid, economie, middels politiek, militaire middelen enz. Waar is die voorbereiding? Wij zijn nog steeds aan het wachten op hulp van onze tegenstanders, wij zijn nog steeds aan het wachten op hulp van het oosten en westen.

Ummat al Islaam, “Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen.”[13:11]! Allah veranderde overwinning naar nederlaag, eer naar schande en kracht naar zwakte alleen toen wij van vroomheid naar goddeloosheid gingen en Hij zal onze toestand niet veranderen totdat wij zelf veranderen wat in ons zelf is; totdat wij niet terugkeren naar Hem (in gehoorzaamheid), het vervullen van onze verplichtingen, verre blijven van het verbodene, het respecteren van de grenzen die Allah heeft gesteld en het steunen van Zijn weg.

“O jullie die geloven, als jullie (de godsdienst van) Allah helpen, dan zal Hij jullie helpen en jullie voeten stevig (op het slagveld) plaatsen.” [47:7]

Omdat wij ons deel niet hebben gedaan (voor het grootste gedeelte), is de overwinning vertraagd. Nu wij het probleem kennen, laat een ieder van ons zijn/haar deel doen in het verbeteren van de situatie.

Iemand kan zich nog steeds afvragen: “Wat kan ik doen? Wat is mijn rol?”Mijn geliefde broeders en zusters, de realiteit is dat wij hier zijn, ver weg van het slagveld en is het dus niet mogelijk om ons zelf te geven. Wij kunnen echter wel ons rijkdom geven. Maar houd jezelf niet voor de gek door een klein beetje te geven en jezelf proberen te overtuigen dat jij jouw deel gedaan hebt in het voeden van de armen en helpen van de zieken. Maar wees eerlijk tegenover jouw Heer en wees eerlijk tegenover jezelf.

“Jullie zullen de vroomheid nooit bereiken totdat jullie van wat jullie liefhebben bijdragen geven. En wat jullie ook van iets bijdragen: voorwaar, Allah is daarover Alwetend.” [3:92]
Allah zegt (wat betekent): “O jullie die geloven, zal ik jullie een handel tonen die jullie van een pijnlijke bestraffing redden kan? (Het is) dat jullie in Allah en Zijn Boodschapper geloven en jullie op de Weg van Allah strijden met jullie bezittingen en jullie zielen. Dat is beter voor jullie, als jullie het wisten.” [61:10-11]

Dus ga je gang en geef wat je kan geven en laat de Shaytaan je de beloning van Allah niet ontnemen. Zoek een betrouwbare legale Muslim liefdadidheidsinstelling en geef door middel van hen zonder de shaytaan toe te staan om je te belemmeren met vragen over hoeveel van wat je geeft gebruikt zal worden voor administratiekosten (bijvoorbeeld). Wees gewoon eerlijk tegenover Allah en je zult alles wat je hebt bijgedragen op je weegschaal op de Dag des Oordeels zien.

Vervolgens, voed je kinderen op volgens de juiste ‘Aqiedah van al-walaa wal baraa (loyaliteit en ontkenning/verwerping). Als jij dit niet nu doet, wanneer dan?! Zij dienen absoluut te weten wie hun ware vrienden/bondgenoten zijn en wie hun ware vijanden. Onze Schepper leert ons dit en we moeten dit goed begrijpen en het onze kinderen leren. Helaas, vele zogenaamde moslims proberen vandaag deze verzen uit te leggen op een manier die anders is dan hoe het in de Qur’aan en Sunnah wordt gepresenteerd.

De Qur’aan echter, is duidelijk: “O jullie die geloven! Neemt niet de Joden en de Christenen als beschermers, zij beschermen elkaar. En wie van jullie hen als beschermers neemt: voorwaar, hij behoort tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” [5:51]

“Velen onder de Lieden van de Schrift wensen dat zij jullie, nadat jullie tot geloof zijn gekomen, weer tot ongelovigen zouden kunnen maken, uit afgunst die onder hen leeft, nadat voor hen de Waarheid duidelijk was geworden. Maar vergeeft hen en laat hen maar begaan, totdat Allah komt met Zijn bevel. Voorwaar, Allah is Almachtig over alle zaken.” [2:109]

“Jij zult zeker vinden dat de mensen die het sterkst in vijandschap tegenover de gelovigen zijn, de Joden en degenen die deelgenoten (aan Allah) toekennen zijn...”[5:82]

“O jullie die geloven, neemt niet Mijn vijanden en jullie vijanden tot vrienden/bondgenoten, aan wie jullie genegenheid betonen. Waarlijk, zij geloofden niet in wat tot jullie is gekomen van de Waarheid.” [60;1]

Ook kun je du’aa (smeekbeden) verrichten. Keer tot Allah, Degene Die alle zaken in Zijn beheer heeft en controle heeft over alle dingen. Maar voldoe eerst aan de condities voor de acceptatie van je smeekbeden. Behoud je plicht tegenover Allah; verricht de gebeden,leef de regels van de Hijaab na, vervul jouw fundamentele verplichtingen tegenover Allah, verdien middels toegestane middelen, blijf verre van het nemen en betalen van rente, blijf verre van alles wat Allah verboden heeft en toon berouw voor alle fouten en tekortkomingen.

Du’aa is voorzeker een krachtig wapen, dus maak er niet weinig van. Tijdens het verrichten van je dagelijkse salaah (gebeden), heb je gebeden voor je broeders en zusters in elke sajdah (neerknieling)? Hoe vaak heb je jouw handen opgeheven, nederig voor Allah en om Zijn hulp gesmeekt in het midden van de nacht terwijl de anderen sliepen? Denk je dan echt dat mensen die gierig zijn met du’aa, vrijgevig zullen zijn met hun levens en rijkdom?! Lippendienst is niet voldoende; wij moeten werken en deze methodologie in praktijk brengen die Allah voor ons in de Qur’aan uiteengezet heeft.

Laat me afsluiten door te zeggen: Ongeacht hoeveel valsheid lijkt te behagen en overwinnen, behalve dat het ongetwijfeld vernietigd zal worden. En ongeacht hoezeer de waarheid zwak en verslagen lijkt te zijn, behalve dat het ongetwijfeld zal triomferen!

Allah zegt ( wat betekent): “Welnee, Wij werpen de Waarheid tegen het valse, waarop het vernietigd wordt en dan verdwijnt het.” [21:18]

“En zeg: “De Waarheid is gekomen en de valsheid is ten onder gegeaan. Voorwaar, de valsheid gaat ten onder.” [17:81]

“Toen de Boodschappers wanhoopten en dachten dat zij werden geloochend, toen kwam Onze hulp tot hen. En Wij redden wie Wij wilden. En Onze bestraffing kan niet tegengehouden worden van het misdadige volk.” [12:110]

O Allah, sta onze medemoslims bij in Palestina. O Allah, sta onze broeders in Ghazzah bij. Onze Heer, onze broeders en zusters lijden aan de handen van het Zionistische regime dat geen genade kent; O Allah vernietig de samenzweringen van deze criminelen en toon hen geen genade. Heer van de hemelen en de aarde, wij smeken U om het leed van onze broeders te verzachten, waar hen ook onrecht wordt aangedaan. O Allah, vergeef ons onze tekortkomingen en zonden en leid ons naar de Waarheid. O Allah, wij hebben niemand naar wie wij kunnen keren behalve U, en indien U ons verlaat, hebben wij niets en niemand tot wie wij keren kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten